Спільний проект: Україну включать до нового транспортного шляху Європа-Туреччина

До проекту будуть залучені залізниця і морські порти.

Ілюстрація:http://www.polradio.pl/

Новий транспортний шлях Європа-Туреччина має стати альтернативою для російсько-білоруського залізничного маршруту і проляже через Україну. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

Польська компанія PKP LHS планує підписати договори з компаніями з України, Грузії та Туреччини про запуск інтермодальних перевезень з Європи на Схід. Про це під час Міжнародного тижня транспорту повідомила керівник відділу з міжнародних питань PKP LHS Юстина Новак.

Як відзначила вона, Україну представлятиме компанія "Пласке". У проекті задіяні також українські порти в Чорноморську та Одесі.

На думку Новак, такий транспортний шлях дозволить значно збільшити кількість інтермодальних перевезень між Західною Європою, з одного боку, і Туреччиною та Кавказом, з іншого. Цьому буде сприяти і впровадження сторонами так званого наскрізного тарифу.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...