Спір "Нафтогазу" і "Газпрому": Стало відомо, якими будуть наслідки для Росії

НАК "Нафтогаз України" розраховує на добровільну виплату російським "Газпромом" $2,6 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу. Як заявив в ефірі "Радіо НВ" головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко, опрацьовуються й інші сценарії стягнення заборгованості, повідомляють Патріоти України.

"Якщо вони ("Газпром". - Ред.) не сплатять, тоді, відповідно, їхні активи, що ми вже заарештовуємо по всій Європі, будуть реалізовуватися на аукціонах, і ми повинні отримувати гроші як надходження від реалізації цих активів на аукціонах", - сказав Вітренко.

Він також не виключив сценарію, за якого "Нафтогаз" стане власником заарештованих активів російського монополіста.

"Якщо вони не будуть реалізовані (їх ніхто не купить, наприклад), тоді окреме питання: чи буде "Нафтогаз" брати участь у таких аукціонах, чи буде "Нафтогаз" потім власником цих активів. Але поки це питання не розглядається, ми очікуємо отримати живі гроші від "Газпрому", - пояснив Вітренко.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...