Стало відомо, коли подешевшає бензин в Україні

Через падіння цін на "чорне золото" вартість пального на світовому ринку помітно знизилася.

Ілюстрація: ЖЖЦіни на нафтопродукти мають впасти слідом за різким падінням світових цін на "чорне золото" протягом наступних двох тижнів, залежно від курсу гривні до долара. Про це домовилися на нараді міністра енергетики Володимира Демчишина та ключових нафтотрейдерів, повідомляє прес-служба Міненерго в Facebook, передають Патріоти України.

Зниження ціни на світових ринках мають відчути й автолюбителі, вважає міністр. Представники компаній, які постачають бензин і дизпальне наголосили, що аналіз ціни можна провести тільки після січня, який завжди характеризується спадом продажів, лише після нових поставок імпортних нафтопродуктів.

Нафтотрейдери звернули увагу на структуру ціни пального, в якій податки та акциз займають понад 50% вартості, тому ціна не може падати пропорційно обваленню цін на нафту. Міністр підтримав ініціативу регулярної публікації індикативних цін на пальне – для максимальної ясності та прозорості структури ціни на пальне. Для цього буде створена постійна консультативно-аналітична група за участю Мінекономіки, ГФС і НБУ.

Відомство буде відстежувати цінову політику компаній, і за потреби до аналізу також буде залучатися Антимонопольний комітет з відповідним інструментарієм. Чергова зустріч планується наприкінці наступного тижня. Як відомо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Демчишину провести зустріч з АМКУ та операторами ринку щодо зменшення ціни пального у зв'язку з падінням цін на нафту і закликав АМКУ розробити прозору формулу ціноутворення нафтопродуктів.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...