Стало відомо, коли українці зможуть отримувати субсидії готівкою

Українці, яким субсидії були призначені ще у жовтні 2018 року, уже в березні поточного року почнуть отримувати субсидію у готівковій формі. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляють Патріоти України.

"Була нарада у Президента України за участю Прем'єр-міністра, низки міністрів, зацікавлених сторін, а саме "Укрпошта", "Нафтогаз", Пенсійний фонд, громадських організацій, представників ОСББ. Було ухвалене політичне рішення про те, щоби тих людей, яким призначена субсидія з жовтня, перевести на грошові розрахунки уже в готівковій формі з березня. Це робиться для того, щоби до травня мати уявлення про те, який механізм є більш ефективним. Безготівковий механізм ми запустили з 1 січня, а тепер опрацьовуємо готівковий - в експериментальному порядку усім видати гроші і подивитися, як це буде працювати", - пояснив міністр.

При цьому він зазначив, що обидва механізми монетизації – готівковий і безготівковий – працюватимуть паралельно. Також він уточнив, що на сьогоднішній день в Україні 4 мільйони одержувачів субсидій, а середній розмір субсидії становить 1,5 тисячі гривень. Таким чином, 6 мільярдів гривень на місяць держава видаватиме субсидіантам готівкою.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...