Стало відомо, коли в Україні перерахують всі пенсії

Пенсіонери, які отримували пенсію 949 грн, з 1 жовтня 2017 року будуть отримувати пенсію в розмірі 1 373 грн.

Ілюстрація: static.ukrinform.com

Перерахунок всіх пенсій в Україні буде здійснено з 1 жовтня 2017 року. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляють Патріоти України.

"Всі перерахунки будуть здійснені з 1 жовтня 2017 року", - сказав віце-прем'єр, уточнивши, що пенсіонери, які отримують виплати на початку місяця, отримають своє підвищення за жовтень в листопаді.

Розенко зазначив, що після осучаснення пенсії 4 мільйонів пенсіонерів зростуть на суму від 300 грн до 1000 грн. Віце-прем'єр-міністр також зазначив, що з 1 жовтня 2017 року зросте розмір мінімальної пенсії.

"Друга категорія - це пенсія, яка залежить від мінімальної. Верховна Рада запропонувала, і уряд це підтримав - підвищення розміру мінімальної пенсії з 1 жовтня до 1452 грн. У нас близько 7 млн пенсіонерів, розмір пенсії яких залежить від мінімальної", - пояснив Розенко.

Варто зазначити, що, згідно з українським законодавством, в країні існують три рівні пенсійної системи - солідарний, накопичувальний і добровільний накопичувальний:

  • солідарний рівень працює вже багато десятиліть: працюючі громадяни наповнюють зі своїх зарплат Пенсійний фонд, який виплачує ці гроші пенсіонерам;
  • накопичувальний передбачає, що кожен українець зі своєї зарплати буде відраховувати певну суму на державний рахунок, з якого потім сам же буде отримувати "додаткову" пенсію. За збереження коштів на цьому рахунку відповідає держава, а всі пенсійні фонди, які будуть брати участь в системі, повинні бути учасниками Фонду гарантування вкладів фізосіб;
  • добровільний накопичувальний рівень, як і солідарний, вже працює в Україні. Він передбачає наявність приватних пенсійних фондів, за допомогою яких можна зібрати гроші на старість. Однак особливо популярності третій рівень пенсійної системи в українців не здобув - у приватних фондах тримають гроші менше мільйона громадян.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як страховий стаж буде гарантувати пенсію.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...