Стало відомо, за яких умов Кабмін може відмовитися від підвищення цін на газ (відео)

Український уряд може відмовитися від підвищення цін на газ і продовжити спецзобов'язання для "Нафтогоза", поки не досягнуто домовленостей з Міжнародним валютним фондом. Про це в ефірі "112 Україна" заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляють Патріоти України.

Рева відзначив, що на сьогоднішньому засіданні питання підвищення цін на газ для населення не обговорювалося. За його словами, є ймовірність того, що спецзобов'язання для "Нафтогазу" продовжать ще на місяць через відсутність домовленостей з МВФ.

"Ми не виключаємо жодних варіантів в цьому питанні", - підкреслив Рева. У той же час, за інформацією джерел РБК-Україна в уряді, розглядається варіант підвищення тарифів на газ для населення тільки після прийняття держбюджету-2019. Видання вже повідомляло, що МВФ готовий продовжити співпрацю з Україною лише після того, як парламент затвердить збалансований бюджет.

В такому випадку в уряді не бачать сенсу підвищувати вартість газу раніше кінця року, не маючи впевненості в тому, що кредитор надасть транш. Крім того, така відстрочка дозволить уряду уникнути зростання ціни газу для споживачів в опалювальний період.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...