Статистика вражає: Українські зарплати зрівняли з європейськими

Європейці за годину праці отримують у 16 разів більше, аніж працівники української столиці.

Ілюстрація: ЖЖ

У четвертому кварталі 2017 року погодинна заробітна плата українців становила 53,40 грн або трохи менше двох доларів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Держстат.

Так, найвищий рівень погодинної оплати був зафіксований у Києві. Зокрема, в столиці за годину роботи можна було отримати 81,50 грн - 3 долари. При цьому найнижчим рівнем оплати відзначилася Чернігівська область - 42 грн за годину.

Якщо порівнювати з іншими країнами, то в Данії за годину роботи можна отримати в середньому 40 євро - 1,306 тис. грн. Цей показник майже в 16 разів більший, ніж в українській столиці.

Погодинна форма оплати праці є основною в більшості розвинених країн. Працівники можуть додатково підробляти по закінченню основного 8-годинного робочого дня. Дана форма оплати є зручною для тих, хто бажає працювати неповний робочий день.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...