Стратегічна помилка: "Купуючи вугілля в ОРДЛО, Україна воскрешає міф про "Донбасс, который кормит всю страну”, - блогер

Пару років тому нас годували схожими міфами про замерзаючу Україну, якщо ми не купимо газ в російському "Газпромі", пише авторка.

Ілюстрація: timenews.in.ua

"Дивні відчуття, коли в протилежному кінці світу Ілон Маск прописує детальний план, як протягом 100 найближчих років колонізувати Марс, а наші урядовці з портфелями розводять руки і кажуть про "вугілля, якому нема альтернатив", - пише на своїй сторінці в Фейсбук Marina Daniluk-Yarmolaeva, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Коли кожен день минулого тижня починався із сумної авдіівськоі статистики "за добу загинуло троє", "учора було вбито п'ятеро" це усе нагадувало фольклорні історії, коли в такому собі місці люди щодня віддавали на обід дракону по одному громадянину. Це начебто зберігало "мир". А до того, аби нарешті відтяти потворі три голови і нарешті зажити щасливо -- мало хто додумувався.

Тезисно поясню, що таке торгівля з мудилами із ОРДЛО.

1. Купуючи вугілля в ОРДЛО, велика Україна воскрешає міф про Донбасс, "который кормит всю страну". Пару років тому нас годували схожими міфами про замерзаючу Україну, якщо ми не купимо газ в російському "Газпромі". Практика довела, що при бажанні можна не купувати цей газ і навіть висувати свої умови, коли ми його купимо. Тому хочеш "показати управління державою" -- шукай альтернативу закупівлі вугілля у мавп ОРДЛО.

2. Тижневе загострення в Авдіівці показало сумну тенденцію. У значного відсотка населення нема розуміння справжності війни, причинно-наслідкового зв'язку, "чого так, а не так", риторичного -- "за що боремось" врешті-решт. Для більшості телегромадян Авдіівка виглядала так "обстріляли/зникло світло і газ/приїхали ремонтники/обстріляли/обидві сторони винні/знову є світло і газ. По факту -- є відчуття локального ЧП, без розуміння чого там гинуть хлопці, а інтенсивність обстрілів в стилі найбільших загострень 2014 року.

3. Небажання вирішити щось із торгівлею з ОРДЛО часто пояснюють відмазкою "ну там же наші громадяни". Тут може бути дві причини: страх скандалів, пояснень перед лібералами в стилі грантожерів гуман райтс вотч, тримання за електорат. Ну, є у нас совкове: цінувати людей, як ресурс для задоволення власних амбіцій, а не кожного за його реальним ККД для суспільства. Вояка арміі РФ, найманець із місцевих ніколи не покладе зброю просто так. Я ретельно вивчала біографії ватажків ОРДЛО -- особи, які стрімко вибились із лузерів в господарів життя навряд чи схочуть повернення назад в свої сумні і злиденні світи. Якщо любима самка сепаратиста має змогу добре вдягатися, розважатись в клубі, наводити марафет в салоні -- вона блохою триматиметься за статус першої леді фейковоі республіки. ОРДЛО вигідно витягувати гроші і ресурси із України будь-якою ціною -- без цього воно швидко накриється мідним тазиком.

4. Мені шкода наших військових, які із безформної маси перетворились в армію, готову стримати іншу армію, на яку ніколи не шкодували грошей, яка роками тренувалась анексувати чужі території і вбивати чужих громадян. Наші вояки здатні ефектно прорідити ряди бандформування "Сомалі" і відстояти "промку", і вистояти на Світлодарській дузі, і берегти Маріуполь. Однак коли усього за тиждень у нас мінус 10 якісних вояків, під 70 поранених, а у нас блядське вугілля без альтернатив -- це якась ница підстава. У середу я була на панахиді за авдіівською п'ятіркою, мене вразила мати одного загиблого. Її підтримували під руки, вона повзла за труною. Чорне просте пальто, пухова хустка -- видавали в ній не зманіжену киянку, а просту жінку з провінціі. Вона голосила "За що ти загинув такий молодий?" І хтозна як пояснити предметно, за що насправді гинуть люди на Донбасі. Я не поясню, хоча слово моя професія.

5. Семен і Парасюк зараз роблять імідж борців з корупцією/контрабандою. Обоє клоуни зі стажем. У обох плям в біографії більше ніж реальних досягнень. Обох легко вивести з гри правильними аргументами: 1) за піар на Іловайську, 2) за піар в судах над військовими злочинцями і мародерами, 3) за підігравання контрабандистами. Першому завжди можна тикнути сміття у Львові, іншому -- працю на Корбана за гонорари. Однак то є сумно, коли є серйозна проблема і нікого вона не бентежить, зате клоуни у нас мають добру чуйка і швидко нарощують іміджеві бали".

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...