Субсидії не врятують: Експерт пояснив, чому зростання тарифів вдарить по найбідніших

Якщо зростають тарифи на електроенергію для бізнесу, то дорожчає хліб, масло, молоко і ковбаса. А їх за субсидії не купиш.

Ілюстрація: ЖЖЗростання тарифів на електроенергію для бізнесу вдарить насамперед по малозабезпеченим українцям. Про це на своїй сторінці у Facebook написав експерт у сфері енергетики, екс-член НКРЕКУ Андрій Герус, передають Патріоти України.

"Коли ви оформили субсидію, ви платите за комуналку фіксовану суму від своєї пенсії, наприклад, 20%. Все решта - держава покриває субсидіями, навіть якщо тарифи ростуть", - написав Герус.

За словами експерта, для простих українців більш невигідно, коли зростають тарифи на електроенергію для бізнесу.

"Якщо зростають тарифи на електроенергію для бізнесу, то дорожчає хліб, масло, молоко і ковбаса. Ви їх не купите за субсидії, тільки за живі гроші. Тому підвищення невигідне, зокрема, пенсіонерам", - зазначає Андрій Герус.

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...