Субсидії по-новому: Журналісти розповіли, що чекає на українців в наступному році

Зараз субсидія виплачується в повному обсязі, згідно соцнормам, не менше.

Ілюстрація: podrobnosti.ua

Українська влада визначила нову дату старту монетизації комунальних знижок. Видавати державну допомогу "живими" грошима на руки в Мінфіні пропонують з 2019 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Таким чином, мета - впровадження прозорих і своєчасних розрахунків між державою та постачальниками води, тепла, газу і електрики. Держдопомогу субсидианты отримають по фактичному споживанню.

Згідно інформації, реформа пройде в три етапи.

Перший - на початку 2018 року запровадять монетизацію розрахунків за субсидіями на рівні підприємств-постачальників послуг. Нині держава використовує взаємозаліки за принципом: "ви повинні "Нафтогазу" за газ — ми вам винні за тепло, зробимо залік".

Другий етап - підготовка монетизації субсидій для сімей до кінця 2018-го: створення єдиного реєстру субсидиантов та їх перевірка, створення необхідної інфраструктури.

Третій етап - з січня 2019 року розпочнеться перерахування грошей з Держскарбниці на особисті рахунки тих, хто отримує субсидії, за їх показаннями лічильників. Простіше кажучи, суму субсидії, яку отримає людина, у нього вилучать з платіжки і віддадуть "живими" грошима.

Обіцяють, що гроші надійдуть їм не пізніше 24-го числа кожного місяця, наступного за розрахунковим місяцем (наприклад, субсидії за листопад дадуть до 24 грудня). Крім того, мають передбачити механізм, який дозволить витрачати монетизовані субсидії не на "комуналку", а на будь-які інші цілі.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...