Субсидія для безробітних в Україні: Як отримати і що треба знати

Жорстокіші правила субсидування позбавлять кожного п’ятого субсідіанта державної допомоги, повідомляють Патріоти України.

Особливо це стосується тих громадян, які на даний момент знаходяться без роботи. Ті, хто не стоїть на обліку в центрі зайнятості, не зможуть отримати знижку при оплаті послуг ЖКГ.

У Кабінеті міністрів України визнають той факт, що країна не в змозі допомогти всім громадянам в оплаті комуналки. Однак, є певна категорія безробітного населення, які повинні і мають право отримає допомогу від держави.

Нові правила передбачають, що отримати субсидії можна тільки в таких випадках:

якщо у людини є довідка від лікарсько-консультативної комісії, яка підтверджує, що він працювати не може за станом здоров’я;

якщо людина платить за себе єдиний соціальний внесок до бюджету країни;

якщо він перебуває на обліку в центрі зайнятості.

Також нагадаємо, що кабінет міністрів змінив умови оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги.

Згідно з новими правилами, при розрахунку житлової субсидії до сукупного доходу не включаються сплачені аліменти і бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби.

Крім того, субсидію на загальних умовах можуть отримати громадяни, у яких є заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску з вини роботодавця, а також ті сім’ї, опалювальна, а не загальна, площа житла яких не перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку.

У разі, якщо член домогосподарства не має доходів через хворобу або він алко- або наркозалежна (при наявності довідки від лікаря), онкохворий (при наявності висновку ЛКК), субсидію має право призначити Комісія з питань призначення житлових субсидій.

Крім цього громадяни, які отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника, які досягли пенсійного віку або одержують пенсію за вислугою років, а також ті, хто отримує державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства, мають право на наднормативну площу (не більше 30% від норми).

Також нагадаємо, що опалювальний сезон офіційно стартує через декілька днів і лише тиждень залишився до чергового перегляду тарифів на газ.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...