Субсидію можуть втратити 2 млн українців: Коли і яких перевірок чекати

​У наступному опалювальному сезоні субсидії будуть видаватися живими грошима, при цьому норми споживання газу скоротять, а українцям з великими квартирами знижку зовсім не дадуть.

Ілюстрація: trust.ua

Перед монетизацією субсидій в Україні буде проведена перевірка. У результаті без знижки можуть залишитися близько 2 млн сімей. Решті доведеться або економити, або платити більше, повідомляють Патріоти України з посиланням на obozrevatel.com.

З 1 травня 2018 соціальна норма на газове опалення буде наближена до "реальних обсягів споживання", заявляють в уряді. Газова норма складе 4,5 м3 на 1 м2 площі, електроопалення - 30 кВт на 1 м2 площі. В минулому опалювальному сезоні субсидія покривала 5 кубометрів газу на опалення одного квадратного метра житла. При призначенні субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більше як на 30% ".

На що звертатимуть увагу:

Предмети розкоші і доходи від оренди. Відтепер якщо у власності сім'ї є автомобіль, яким менше п'яти років, крім мопеда і авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначать. Крім того, доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи - в новій графі "інші доходи".

Великі будинки і квартири. З 1 травня 2018 діє нове правило: субсидія скасовується якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а вдома - 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлоплощі будуть оплачувати послуги в повному обсязі.

Важливо знати і те, що внутрішньо переміщені особи відтепер зможуть оформити субсидію без договору оренди житла - на підставі заяви та декларації, із зазначенням складу домогосподарства. Заява стане приводом для обстеження матеріально-побутових умов, а сам акт про обстеження - підставою для призначення субсидії.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.