Свої переваги: Китай пояснив, чим привабливі інвестиції в Україну

Інвестори з Китаю зацікавилися українською агропромисловою продукцією.

Ілюстрація:telegraf.com.ua

Китайські інвестори зацікавлені в розширенні експорту української агропромислової продукції, а також в інвестиціях в українську аграрну сферу, портову логістику і проекти, пов'язані з новим "шовковим шляхом". Про це заявив голова правління Китайської національної корпорації машинної індустрії та генеральних підрядів Сунь Бай в ході зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

У свою чергу, глава українського уряду підкреслив, що в 2015 році вперше в історії українсько-китайських відносин обсяг експорту української аграрної продукції в Китай досяг $1,2 млрд, - що вдвічі більше показників 2014 року. КНР посіла перше місце серед країн за обсягом експорту сільгосппродукції. Для порівняння Яценюк нагадав, що експорт аграрної продукції з України в усі країни-члени Європейського союзу становить $ 4,2 млрд.

"У нас з вами є конкретний результат, і необхідно далі розвивати двостороннє співробітництво, збільшувати обсяги економічного співробітництва і створювати більше робочих місць в Україні і Китаї", - додав глава уряду України.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...