Термінова нарада у Порошенка про долю "Приватбанка": Кабмін зібрався в АП, зразу після цього РНБО - ЗМІ

А тим часом у "Приватбанку" продовжують наполягати, що розмови про націоналізацію - атака на банк.


У Коломойського важкий вечірНарада Кабінету міністрів, на якій розглядатиметься питання націоналізації "Приватбанка", мала стартувати приміщенні Адміністрації президента України о 21:00, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українську правду". За повідомленням поінформованих співрозмовників видання, також у будівлі АП планується засідання Ради національної безпеки за тією ж темою.

Як відомо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман скасував запланований на 19 грудня робочий візит до Бельгії, члени уряду планують зібратися 18 грудня на "урядову нараду". За даними джерел УП, темою зустрічі може стати питання націоналізації "Приватбанку" та держбюджет.

На засіданні РНБО, за даними джерел, також буде обговорюватися питання "Приватбанка".

16 грудня Кабінет міністрів України змінив процедуру націоналізації банків. За інформацією ЕП, раніше згоди прем'єр-міністра Володимира Гройсман на націоналізацію "Приватбанку" не було. Виходячи з цього рішення Кабінету міністрів, швидше за все, Гройсман погодився на націоналізацію. Також це рішення говорить про те, що один з нинішніх акціонерів "Приватбанку" зможе зберегти істотну участь у банку, тобто долю акцій вище 10%.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...