Торгова війна набирає обертів: Трамп може ввести нові мита щодо Китаю на $200 млрд

Президент США Дональд Трамп може наступного тижня накласти додаткові мита на імпорт товарів з Китаю на 200 млрд доларів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що Трамп ще не ухвалив остаточного рішення і може запровадити нові тарифи кількома кроками. За інформацією агентства, американські мита на імпорт з Китаю можуть сягнути 25 відсотків і можуть торкнутись морепродуктів, горіхів, фруктів та корисних копалин.

Як зазначає Bloomberg, під час інтерв'ю з президентом США у нього попросили підтвердити інформацію - у відповідь він посміхнувся і сказав, що джерела видання "не сильно помиляються".

Раніше у Пекіні у відповідь на заяви Трампа про можливість введення тарифів обсягом $250 млрд на товари з Китаю, заявили, що можуть запровадити мита на імпорт із США обсягом $60 млрд.

Минулого тижня переговори представників урядів Китаю та Сполучених Штатів щодо торговельної політики не принесли результату. У США торговельна війна із Пекіном обернулась скороченням у деяких галузях. Трамп у Twitter закликав американців мати терпіння і переконував, що США у підсумку виборють для себе більш вигідні торговельні угоди на міжнародному рівні, але це потребуватиме невідступності.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...