Треба знати: Як отримати субсидію готівкою і на що можна витратити

Виплати готівкою в березні отримають “старі” субсидіанти - тобто ті українці, яким призначено субсидію з 2018 року. Система працюватиме так - у березні прийде готівка для оплати платіжок за лютий, у квітні для погашення боргів за березень і т.д., повідомляють Патріоти України.

Для субсидіантів, які оформили допомогу в 2019, існує інша система її отримання: на ім’я споживача в Ощадбанку відкривають рахунок, субсидію перераховують на нього, а гроші за комуналку списуються автоматично.

Як отримати субсидію грошима

Пенсіонери. В Україні 70% отримувачів субсидій – це пенсіонери. Кабмін вирішив виплачувати їм компенсацію разом із пенсією. Частина пенсіонерів отримають субсидії на картки Ощадбанку, а решта, хто не має банківських карток, отримають гроші на руки через доставщиків Укрпошти.

Люди, які не отримують пенсії. 30% субсидіантів для отримання допомоги доведеться йти до відділення Ощадбанку. При цьому з собою обов’язково доведеться взяти паспорт та ідентифікаційний код.

Ті, хто оформили субсидію в 2019. Отримати залишок “нові” субсидіанти зможуть лише у кінці опалювального сезону. Його виплатять також в Ощадбанку готівкою.

На що можна витратити субсидію

Приклад: сім’я має сплатити комуналки за лютий 1100 грн, а субсидію отримала в розмірі 1600 гривень. 500 грн залишку люди можуть витратити на власні потреби – сплатити інші рахунки чи придбати продукти.

Головне пам’ятати, що право на субсидію відберуть, якщо сім’я матиме борг за комуналку більше одного місяця, або якщо він перевищить загальну суму в 340 грн.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...