Трейдери поплакалися, але відступили: На ряді українських АЗС подешевшали бензин і дизпаливо, - Міненерговугілля

У міністерстві пояснили, що ціни на бензин повинні відреагувати на падіння нафти протягом двох тижнів.​

Ілюстрація:ua.112.ua

Низка автозаправок 16 січня опівночі почала зниження ціни на бензин і дизельне паливо. Про це свідчать результати моніторингу ринку, які оприлюднила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, передають Патріоти України з посиланням на канал 112 Україна.

Зокрема, автозаправки "Укрнафта", "Сентоза", "Авіас" "Мавекс", ANP, "Маршал" знизили ціну на бензин на 50 копійок і ціну на дизельне паливо на 1 грн 50 коп.

Заправки UPG знизили ціну бензину на 50 копійок, дизельного палива - на 75 копійок.

У Міненерговугілля відзначили, що також є передумови до того, що й інші трейдери в найближчі кілька днів приєднаються до тенденції зниження цін, реагуючи на здешевлення нафти.

Під час наради під головуванням міністра енергетики Володимира Демчишина також була досягнута домовленість про публікацію чітких правил формування ціни на паливо, зрозумілих і відкритих для споживача і ринку. Також повідомлялося, що ціни на бензин повинні відреагувати на падіння нафти протягом двох тижнів.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...