"Це нечесна конкуренція!": Пєсков скипів через газовий ''шантаж'' США

Прес-секретар Путіна заявив, що "ПП-2" — це потрібний для Росії і всього ЄС міжнародний проект, який постійно "піддається нападкам третіх країн".

Дмитро Пєсков. Фото: 24СМИ.

У Росії заявили, що США тисне на країни Європи, змушуючи купувати їхній дорогий газ. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи намір Франції підтримати зміни Газової директиви Євросоюзу, що може зачепити проект "Північний потік-2", передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

Чиновник повідомив, що "ПП-2" — це потрібний для Росії і всього ЄС міжнародний проект, який постійно "піддається нападкам третіх країн, точніше — США". "США в даному разі займають позицію, несумісну з поняттями чесної конкуренції, намагаючись змусити європейських партнерів купувати дорожче за нинішньої кон'юнктури орієнтовно на 30% газ із США", — зазначив він. Пєсков наголосив, що Росія стежить за розвитком дискусії, яка зараз відбувається в ЄС щодо "ПП-2".


Джерело: Обозреватель

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...