Це перемога! Стокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги "Газпрому" щодо принципу "бери або плати"

Уукраїнські вимоги до "Газпрому" були пов'язані з двома контрактами - на постачання і на транзит газу.

Фото: bankruptcy-ua.comСтокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги російського ПАТ “Газпром” до НАК “Нафтогаз України” щодо контракту на постачання газу до України від 2009 року у частині принципу “бери або плати”. Про це повідомили у прес-службі “Нафтогазу”, передають Патріоти України.

“Ми отримали рішення. Поки що ми коментуємо те, що вимоги "Газпрому“ щодо "бери або плати" було повністю відхилено”, — повідомили у прес-службі.

У прес-службі “Нафтогазу” уточнили, що Стокгольмський арбітраж відхилив вимоги російської компанії за основною частиною позову - “бери або плати”.

Нагадаємо, сума позивних вимог НАК "Нафтогаз України" до російського "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі становлять близько 50 млрд дол.

Також нагадаємо, "Газпром" збільшив суму позову до "Нафтогазу" до 37 млрд дол. При цьому раніше у "Нафтогазі" повідомили, сума позивних вимог "Газпрому" до НАК у Стокгольмському арбітражі становить приблизно 50 млрд дол.

Додамо, українські вимоги до "Газпрому" пов'язані з двома контрактами - на постачання і на транзит газу.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...