Ціна на автогаз у вересні: Експерт пояснив, чого чекати українцям

Раніше трейдери прогнозували зростання цін до 17 гривень за літр.

Ілюстрація: autonews.ua

До кінця вересня ціни на скраплений газ знизяться до 12 гривень за літр. Про це під час прес-конференції сказав експерт паливного ринку Геннадій Рябцев, передають Патріоти України.

"Якщо наприкінці липня нестача ресурсу, яка і стала безпосереднім приводом для зростання цін, становила близько третини від щомісячного споживання, то в першій половині серпня ця нестача скоротилася до 20%. Зараз вона ще менша.
Це означає, що при нинішньому стані справ, зокрема якщо будуть надходити ресурси з нових напрямів і відновлюватимуть роботу заводи, які припинили роботу по східному маршруту, тобто якщо ринок буде наповнюватися тими темпами, які ми зараз спостерігаємо, то нестачу ресурсу буде подолано наприкінці другої декади вересня. При цьому, швидше за все, до кінця вересня ціни будуть якщо не 12 грн за літр, то близькі до них", – сказав Рябцев.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...