"Цифрове золото?": Аналітики Morgan Stanley назвали реальну вартість біткоіна

Якщо криптовалюту ніхто не буде використовувати як платіжний засіб, то її вартість буде дорівнювати нулю.

Ілюстрація: cdn2.img.ria.ru

Реальна вартість біткоіна - $0. До такого висновку прийшла команда аналітиків відомого банку Morgan Stanley на чолі з Джеймсом Фосеттом, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На думку аналітика, оцінити криптовалюту досить складно: біткоін не схожий ні на валюту, ні на золото, у нього немає процентної ставки і є проблеми з масштабуванням, хоча його можна назвати "цифровим золотом".

"Він не має ніякого внутрішнього використання, як золото в електроніці або ювелірних виробах. Але інвестори, схоже, приписують йому якусь цінність", - вважає аналітик.

Фосетт зазначив, що за останні 30 днів середньодобовий обсяг торгів біткоіна склав $3 млрд, в той час як показник на валютному ринку склав $5,4 трлн.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...