У ЄС досягли домовленостей щодо торговельних пільг для України

Преференції будуть введені на строк до 3 років, в якості доповнення до Угоди щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Ілюстрація:unian.net

Комітет постійних представників країн-членів ЄС погодив попередні домовленості, досягнуті в рамках міжінституційних переговорів з Радою ЄС та Європейською комісією з приводу торговельних преференцій для України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Преференції будуть введені на строк до 3 років, в якості доповнення до Угоди щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Тепер це рішення має бути затверджено Європейським парламентом на пленарному засіданні у липні та Радою ЄС.

Як повідомлялося раніше, 14 червня в результаті міжінституційних переговорів сторони досягли компромісу, у відповідності до якого квоти на томати, пшеницю, кукурудзу та мед будуть збільшені, але не у тому обсязі, як раніше це пропонувалося Європейською комісією, сечовину з пропозицій виключено.

Зокрема, встановлені наступні річні квоти: для меду – 2,5 тис. тонн, томатів оброблених – 3 тис. тонн, пшениці – 65 тис. тонн, кукурудзи – 625 тис. тонн, ячменю – 325 тис. тонн.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...