У Кабміні розповіли, коли можуть збільшити "мінімалку" в Україні

Чи зможе Кабмін знайти кошти на підвищення мінімальної зарплати в Україні, стане ясно на початку липня цього року.

Про це розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева, передають Патріоти України. За його словами, підвищення можливе за умови перевиконання доходів бюджету.

"У першому кварталі було недовиконання бюджету майже на 6 млрд. У травні практично вийшли "в нуль". За підсумками червня - ми зараз дивимося. Можна буде сказати тільки на початку липня", - заявив Рева.

Він пояснив, що підвищення "мінімалки" зажадає додаткових перерахувань коштів із державного бюджету до місцевих. На думку міністра, є кілька варіантів, де знайти необхідні гроші, - митниця і тіньова зайнятість.

"Треба збільшувати дохідну частину бюджету. Зараз ви бачите, які заходи вживаються щодо контрабанди на митниці. Протягом літа ми приймемо серйозні заходи по "тіньовій" зайнятості, щодо тих "рабовласників", які не хочуть реєструвати людей", - зазначив Андрій Рева.

З 1 січня 2018 мінімальна зарплата в Україні становить 3723 гривні.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...