У Мінсоцполітики анонсували підвищення пенсійного віку в Україні

Поки розглядається можливість підняти пенсійний вік для тих українців, які мають невеликий стаж роботи.

Ілюстрація: ЖЖ

Пенсійний вік в Україні повинен підвищуватися у найближчому майбутньому, хоча поки конкретних кроків з цього приводу влада не планує здійснювати.

Про це заявив голова Міністерства соціальної політики Андрій Рева, повідомляють Патріоти України.

"Це питання ми можемо обговорити чисто гіпотетично. Ось у нас не вистачає грошей у Пенсійному фонді. Ми їдемо займати на Захід, приїжджаємо в Німеччину, зустрічаємося з Ангелою Меркель і скорботно їй в обличчя говоримо, що у нас не вистачає грошей на пенсії. Про що вона подумає, як ви вважаєте, якщо вік виходу на пенсію в Німеччині 67 років?", - сказав міністр.

За його словами, рано чи пізно пенсійний вік в Україні доведеться підняти, як це зробили в Білорусі і Молдові. Так, на нинішньому етапі розглядається можливість підняти пенсійний вік для тих українців, які мають невеликий стаж роботи.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...