У НБУ розказали, чого чекати українській гривні від Brexit

Політичні справи Великобританії та ЄС не повинні відзначитись на курсі української валюти.

Фото: zn.ua

У Нацбанку прогнозують, що курс гривні залишиться стабільним, повідомляють Патріоти України з посиланням на Finclub.net.

Заступник глави Національного банку Олег Чурій, заявив, що рух курсу на фоні політичних подій у Європі є роздутою темою, котра не має підґрунтя.

"Чи йде Великобританія чи ні, в будь-якому випадку, повний вихід триватиме протягом семи років. Треба буде перепідписати угоду 20 країн ЄС, 40 країн Асоціації ЄС і 120 країн Світової організації торгівлі", - сказав він.

Більш того, Чурій наголосив, що якщо Brexit не відбудеться, то для країн, що розвиваються це навпаки буде мінусом, оскільки їх центральні банки будуть проводити жорсткішу політику і підвищувати ставки.

Втім, такі заяви не стосуються України, оскільки Міністерство фінансів не бере активну участь на міжнародному ринку, а свої потреби у фінансуванні закриває через міжнародні фінансові організації.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...