У Пенсійному фонді розповіли, кому і на скільки підвищили пенсії у березні

Перерахунок пенсій було проведено автоматично.

Україна проведе перерахунок пенсій - з 10,2 млн пенсіонерів виплати підвищено більше, ніж 8,9 мільйонам людей. Індексація пенсій не проводилася ряду «спецпенсіонерів»: держслужбовцям, посадовим особам органів місцевого самоврядування, прокурорам, суддям і народним депутатам, передають Патріоти України.

Як повідомляють в Пенсійному фонді України, перерахунок було проведено автоматично. Його суть така: показник середньої заробітної плати, який застосовується для перерахунку пенсій, збільшується на коефіцієнт, що відповідає 50 відсоткам показника зростання споживчих цін за попередній рік і 50 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески за попередній рік.

Перерахунок пенсій проведено для осіб, які отримують пенсії, призначені відповідно до законів України:
1.«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» - на коефіцієнт 1,17 збільшується показник 3,764 тисячі гривень (середня заробітна плата за 2014-2016 роки).
2.«Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб (з числа військовослужбовців строкової служби)» - на коефіцієнт 1,17 збільшується показник 3, 764 тисячі гривень.

3.«Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (які отримують пенсії обчислені, виходячи із заробітної плати, визначеної за роботу в зоні відчуження) - на коефіцієнт 1,17 збільшується показник 928,81 грн (середня заробітна плата (дохід) на одну застраховану особу, з якої сплачено страхові внески, за 2006 рік).

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...