У Польщі побудують найбільший аеропорт в Європі

Після завершення будівництва Центрального комунікаційного аеропорту в Польщі він зможе обслуговувати до 100 млн пасажирів на рік.

Фото: ФБ

Президент Польщі Анджей Дуда підписав ухвалений 10 травня закон, який передбачає будівництво неподалік від Варшави Центрального комунікаційного аеропорту. Про це 2 червня йдеться на сайті глави держави, повідомляють Патріоти України.

Агентство PAP, посилаючись на дані канцелярії президента, інформує, що новий аеропорт буде готовий у 2027 році і зможе обслуговувати до 100 млн пасажирів на рік. Об'єкт займатиме територію 3 тис. га в околицях населеного пункту Станіславув, між Лодзем і Варшавою.

Видання РБК з'ясувало, що після введення в експлуатацію всього комплексу Центрального комунікаційного аеропорту в Польщі він стане найбільшим у Європі і другим у світі за кількістю обслуговуваних пасажирів. Зараз найбільшим аеропортом є Гартсфілд-Джексон в Атланті (США) – 103,9 млн пасажирів. На другому місці аеропорт Пекіна – 95,7 млн пасажирів. Найбільшим аеропортом Польщі зараз є Варшавський міжнародний аеропорт імені Фредеріка Шопена.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...