У Польщі різко впали ціни на бензин, на українському ринку - повний штиль (інфографіка)

Падіння цін на нафту проходить повз нас.

Ілюстрація: giga.ua

З початку 2016 ціни на бензин у Польщі впали до показників семирічної давності, а вартість дизпалива досягла рівня лютого 2010 року. Тільки за останній тиждень ціни на бензин і дизельне паливо знизилися в середньому на 1 євроцент за літр, передають Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

На думку аналітиків лодзинського брокерського бюро Reflex, зазначає, що на наступному тижні тенденція до зниження цін на паливо буде зберігатися, особливо що стосується дизеля. Вони пояснюють це тим, що на ринок палива побічно впливає інформація про збої в китайській економіці.

У середньому літр бензину Pb95 коштує 4 злотих 14 грошів (24.56 грн за курсом НБУ, - Ред.), а літр дизеля - 3 злотих 98 грошів (23.61 грн за курсом НБУ, - Ред.). Літр зрідженого газу в Польщі в середньому коштує 1 злотий 95 грошів (11.57 грн за курсом НБУ, - Ред.).

У той же час в Україні ціни на паливо продовжують триматися на одному рівні від березня 2015 року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...