У Медведєва навчились? Кабмін дав відповідь усім, хто вимагає грошей за зруйноване житло на Донбасі

Мінфін нарікає на відсутність грошей і нормативно-правових актів для компенсацій жителям зони АТО.

Ілюстрація: dnpr.com.uaУ державному бюджеті на 2017 рік не передбачені кошти на відшкодування збитків за зруйноване або пошкоджене житло під час проведення антитерористичної операції. Про це сказано у відповіді Міністерства фінансів України на інформаційний запит, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

«На сьогодні нормативно-правові акти, які б регулювали порядок, критерії та розміри відшкодування фізичним особам шкоди, завданої внаслідок бойових дій, відсутні, а тому вирішити питання щодо виділення з державного бюджету коштів на відшкодування (компенсації) витрат громадянам, у яких повністю або частково зруйновано житло внаслідок бойових дій, немає законодавчих підстав», – йдеться у листі Мінфіну.

Водночас у Міністерстві наголосили, що, згідно з підпунктом 4 пункту 24 прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу визначено, що залишки коштів місцевих бюджетів на територіях, яких органи влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, зараховуються до спеціального фонду обласних бюджетів Донецької та Луганської областей.

При цьому переліки об’єктів і заходів, що будуть здійснюватися за рахунок цього спецфонду, затверджуються обласними військово-цивільними адміністраціями за погодженням із Комітетом Верхової Ради з питань бюджету.

Однак до таких переліків не можуть бути включені об’єкти і заходи на територіях окремих районів, міст, селищ і сіл, де органи держвлади тимчасово не здійснюють своїх повноважень та у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення.


З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...