У суперечці про постачання та транзит газу через Україну "Газпром" відмовився виконати рішення Стокгольмського арбітражу

На переговорах представники "Газпрому" озвучили бажання внести в контракти з "Нафтогазом" поправки, які суперечать рішенням міжнародного арбітражу, або ж розірвати контракти з українською компанією. "Нафтогаз" таку пропозицію відхилив.

Ілюстрація:24 канал

Російський "Газпром" відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо поставки та транзиту газу через Україну. Про це повідомила прес-служба НАКу за підсумками переговорів, що відбулися минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Газпром" дав зрозуміти, що російська газова монополія відмовляється відновлювати поставки в Україну, як це передбачено рішенням Стокгольмського арбітражу від грудня минулого року, і відмовляється підтвердити виплату $ 2,6 млрд відповідно до рішення арбітражу по транзитному контракту від лютого поточного року", - повідомили в "Нафтогазі".

У НАК нагадали, що обидва рішення Стокгольмського арбітражу є остаточними і оскарженню не підлягають.

За даними "Нафтогазу", на переговорах представники "Газпрому" озвучили бажання внести в контракти з "Нафтогазом" поправки, які суперечать рішенням міжнародного арбітражу, або ж розірвати контракти з українською компанією. "Нафтогаз" вважає таку позицію неприйнятною і відхилив пропозиції "Газпрому", - відзначають в НАК.

"Відмова" Газпрому "дотримуватися діючі рішення важливого і шанованого міжнародного комерційного арбітражу ставить під серйозні сумніви надійність "Газпрому" як партнера європейської газової галузі", - резюмує головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...