У той час, як росіяни затягують пояси, а "Газпром" прямує до банкрутства: Міллер став найвисокооплачуваним чиновиком РФ

Однак у порівнянні з 2014 роком його дохід помітно зменшився.

Олексій Міллер. Фото:www.svoboda.org

Відповідно до щорічного рейтингу Forbes, найбільш високооплачуваним керівником в Росії за підсумками 2015 року став глава "Газпрому" Олексій Міллер. Про це пише Русская служба ВВС, інформують Патріоти України.

Його дохід Forbes оцінює в 17,7 млн доларів. На другому місці - президент "Роснефти" Ігор Сєчін, дохід якого Forbes оцінює в 13 млн доларів. Трійку замикає глава "Сбербанку" Герман Греф з 11 млн доларів.

У торішньому рейтингу Forbes говорилося, що Міллер і Сєчін за підсумками 2014 року одержали 27 млн і 17,5 млн доларів відповідно, таким чином, їх дохід за рік знизився.

У травні минулого року в "Роснефти" вперше повідомили про можливу зарплату Ігоря Сєчіна. Як повідомлялося, з урахуванням премії в 360 млн рублів Ігор Сєчін може отримувати до 600 млн рублів на рік (11,8 млн доларів).

Прес-секретар "Роснефти" Михайло Лєонтьєв у кінці жовтня розкритикував нову оцінку Forbes розміру річної винагороди Сєчіна, назвавши її "маячнею".

"Газпром" в травні повідомив, що дохід 17 членів правління компанії в 1 кварталі року збільшено вдвічі - до 1,142 млрд руб. За 2015 рік вони заробили сумарно 2,7 млрд рублів.

Сумарний дохід всіх учасників рейтингу Forbes скоротився за рік у півтора рази.

У рейтингу більше немає колишнього керівника "Банку Москви" Михайла Кузовлєва, колишнього глави РЖД Володимира Якуніна та деяких інших керівників.

У цьому році в рейтингу з'явилися нові імена - це керівник компанії Vimpelcom Жан-Ів Шарльє, гендиректор "Полюса" Павло Грачов, голова правління "Интер РАО" Борис Ковальчук, гендиректор "Металлоинвеста" Андрій Варічєв, президент "Транснефти" Микола Токарєв і глава X5 Retail Group Ігор Шехтерман.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...