Удар у саме серце скреп: Рубль визнали найслабшою валютою (інфографіка)

Російський рубль з початку 2018 року продемонстрував найсильніше падіння по відношенню до долара серед усіх національних валют 11 країн колишнього СРСР за даний період. Зокрема, за останні півроку російська валюта просіла більш ніж на 8%, свідчать дані Bloomberg, повідомляють Патріоти України.

За словами аналітиків, головною причиною падіння рубля є американські санкції. Друге місце в антирейтингу зайняла валюта Таджикистану - сомоні, яка подешевшала на 3,7%. У трійку також увійшов казахстанський тенге, що втратив в ціні 2,5%.

При цьому гривня посіла перше місце за темпами зміцнення в 2018 році. Стабілізація економічної ситуації, високі ціни на сировину і закінчення опалювального сезону дозволили українській національній валюті зміцнитися на 7,1%.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...