Угода на 200 млн євро: Омелян розказав, за чий кошт Україна оновить громадський транспорт

Процедури тендерних закупівель планують запустити вже найближчим часом.

 Володимир Омелян. Фото: ЖЖ

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть Україні кредит на розвиток міського громадського транспорту, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в Facebook, передають Патріоти України.

"Ключове, безумовно, це підписання угоди з Європейським інвестиційним банком про виділення € 200 млн кредиту на міський громадський транспорт в Україні. Загальна вартість проекту складе близько € 400 млн за рахунок співфінансування з боку Європейського банку реконструкції і розвитку та місцевих бюджетів. Планується оновлення електротранспорту і відповідної інфраструктури в більш ніж 10 українських містах", - зазначив міністр.

Він додав, що в рамках секторальної бюджетної підтримки ЄС з наступного тижня Мінінфраструктури запускає процедури тендерних закупівель близько 80 сучасних комплексів габаритно-вагового контролю. Крім цього, вперше за десятиліття відомство почне підготовку до ремонту дніпровських шлюзів для виконання стратегії відновлення судноплавства на внутрішніх водних шляхах.

За словами Омеляна, Міністерство інфраструктури завершило підготовку низки проектів постанов щодо лібералізації міжобласних автобусних перевезень, посилення вимог до безпеки і комфорту пасажирів, полегшення умов відкриття та функціонування автостанцій. Він додав, що нові правила будуть повністю відповідати європейським і після завершення офіційної процедури розгляду і затвердження вступлять в силу навесні 2017 року або раніше.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...