Угода про зону вільної торгівлі між Туреччиною і Україною має бути підписана в 2016 році, - Ердоган

Відносини, що склалися між Києвом і Анкарою останнім часом, президент Туреччини охарактеризував як "виняткові".

Реджеп Ердоган та Петро Порошенко. Фото: news.liga.net.

Україна і Туреччина повинні створити зону вільної торгівлі між двома державами в 2016 році. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенко в Анкарі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Ми домовилися з президентом Порошенко збільшити товарообіг до 2020 року до $ 20 млрд. І ми зможемо досягти цієї мети. Для бажаного прориву надзвичайно важливо якомога швидше підписати угоду про зону вільної торгівлі, для чого необхідно поновити договір між нашими країнами про уникнення подвійного оподаткування та про залучення та захист інвестицій", - сказав Ердоган.

Відносини, що склалися між Києвом і Анкарою останнім часом, президент Туреччини охарактеризував як "виняткові". Він підкреслив, що сукупне населення двох країн перевищує 125 млн осіб, це означає, що потенційний обсяг загального ринку "дуже серйозний".

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...