"Україна дуже схожа на Словаччину": Міклош пояснив, як українці можуть суттєво підвищити рівень доходів

За словами Міклоша, Словаччина зацікавлена в тому, щоб Україна інтегрувалася в Євросоюз.

Іван Міклош. Фото: РБК.

Середня зарплата в Словаччині на сьогодні становить 1000 євро, тоді як в Україні - близько 150 євро. Скоротити розрив допоможе нормалізація бізнес-середовища та євроінтеграція. Про це в ексклюзивному інтерв'ю Обозревателю розповів екс-міністр фінансів Словаччини, радник прем'єр-міністра України Іван Міклош, передають Патріоти України.

"В Україні живуть кваліфіковані, розумні, але, на жаль, бідні люди. Сьогодні в Словаччині середня зарплата - 1000 євро, а в Україні - близько 150 євро. Але якщо бізнес-середовище прийде в норму, якщо ви станете частиною європейського ринку, якщо ви запропонуєте інвесторам конкурентні умови, то економіка України піде в гору.

"Мені подобається Україна, у неї є величезний потенціал. Тому я допомагаю і пропоную свій досвід. Це красива країна, в якій живуть освічені працьовиті люди. Такі ж, як у Словаччині. Я не бачу суттєвої різниці між нами. Успіх України - це також і успіх Словаччини", - зазначив він. За словами Міклоша, Словаччина зацікавлена в тому, щоб Україна інтегрувалася в Євросоюз.

"Якщо Україна зробить це, то наші відносини у сферах інвестицій, туризму та багатьох інших значно активізуються. Це взаємопов'язані економіки. І для цього навіть не обов'язково ставати формальним членом ЄС. Повне членство не обов'язкове для політичної підтримки. Усе в ваших руках. Наприклад, виконання Угоди про асоціацію. Якщо Україна стане членом європейського ринку, це буде добре і для сусідніх із вами країн, зокрема, Словаччини. Це двосторонній потік: інвестиції, робота, туризм", - наголосив словацький реформатор.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...