Україна готова знищити "Газпром": У Росії паніка через величезні борги компанії

Якщо Газпром не виплатить борговий штраф у відведені терміни, АМКУ може примусово стягнути гроші з нього, збільшивши суму вимог відразу до $ 6,75 млрд доларів.

Проблем у "Газпрому" більшає. Фото: ТВ Центр

Український штраф для одіозної російської компанії "Газпром" в 6,75 млрд доларів може завдати непоправної шкоди фінансовому становищу компанії, тому менеджери холдингу докладають величезних зусиль, щоб уникнути економічного покарання від України. Про це повідомляють російські ЗМІ, з посиланням на звіт менеджерів "Газпрому", передають Патріоти України.

Журналісти зазначають, що на початку поточного року антимонопольний комітет України виніс штраф "Газпрому" на 85 мільярдів гривень за зловживання привілейованим і монопольним становищем при транзиті газу через трубопроводи України. Російська сторона спробувала оскаржити штраф, але суд України відмовився від підтримки Газпрому.

ЗМІ пишуть, що якщо Газпром не зможе виплатити борговий штраф у відведені терміни, АМКУ може примусово стягнути гроші з російської компанії, збільшивши суму вимог відразу до $ 6,75 млрд доларів з урахуванням штрафу і прострочення платежу.

Юристи компанії повідомили, що на даний момент намагаються знайти юридичні можливості уникнути виплати величезного штрафу Україні. Раніше ЗМІ писали, що крапку в суді "Нафтогазу" і "Газпрому" поставлять в березні 2017 року. До цього часу в Стокгольмі остаточно визначаться з тим, хто з двох сторін порушив умови контрактів. Пізніше український політичний експерт заявляв, що Києву потрібно реалізувати енергетичну співпрацю з Європою і довести, що російська ГТС технологічно неспроможна.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...