Україна отримала велике замовлення від Китаю на агропродукцію

Українські цукор, свинина і масло мають хороший попит у Азії.

Цукор. Фото: "Фейсбук"

Українські продовольчі компанії - учасники торгової місії в Китаї, яка була організована Радою з питань експорту продовольства (UFEB), отримали від китайських імпортерів перші замовлення на цукрову продукцію, свинину і масло. Про це заявив голова UFEB Богдан Шаповал, передає прес-служба організації. Про це повідомляють Патріоти України.

«Ми отримали перші замовлення по свинині, по цукру, по маслу. Якщо масло раніше поставлялося безпосередньо в Китай, а цукор і свинина - тільки через Гонконг. Обсяги цих замовлень є великими і досить нас обнадіюють. Молочні продукти мають не такий хороший попит, але шанси на вихід на Китайський ринок мають. Ми однозначно бачимо, що інтерес до українського ринку є, і будемо його далі посилювати. Тепер нашим підприємствам необхідно працювати, щоб отримати задовільну ціну на свою продукцію. Ми ж зі свого боку сприяємо тому, щоб вони отримали відповідні дозвільні документи на експорт зазначеної продукції», - сказав Шаповал.

Він додав, що робота по відкриттю китайського ринку для українських виробників продовольства приносить свої плоди. Зокрема, за інформацією, якою володіє UFEB, до кінця поточного року буде відкрито ринок Китаю для української яловичини.

Торгова місія до Китаю була організована за підтримки Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) і Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і проходила в рамках однієї з найбільших продовольчих виставок Азіатського регіону ANUFOOD China 2016 з 16 по 18 листопада в Пекіні.

UFEB (Ukrainian Food Export Board) - це асоціація виробників готового продовольства, допомагає вітчизняним підприємствам харчової промисловості купувати нові ринки збуту і закріплюватися на традиційних.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...