Україна розробляє бойові катери і для В'єтнаму

Малий протичовновий корабель розробки ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» Фото: Defense Express

Миколаївське держпідприємство «Дослідно-проектний центр кораблебудування» розробляє проект малих протичовнових кораблів відповідно до технічного завдання BMC В’єтнаму. Про це йдеться у звіті за результатами державного фінансового аудиту підприємства, зазначають Патріоти України.

Згідно з аудиторським звітом від 21 грудня 2018 року, проектування малих протичовнових кораблів (МПК-500 та МПК-900) шифр «МПК», здійснюється відповідно до Технічного завдання для BMC ЗС МО Соціалістичної Республіки В’єтнам. Протягом 2016-2017 року на проект вже було витратичено 1,033 млн. грн. Наразі роботи продовжуються.

У 2017-у році ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» вже представляв проект цього малого протичовнового корабля на міжнародній виставці “Зброя та безпека – 2017”, що розроблявся в інтересах іноземного замовника який не називався.

Він призначений для пошуку та знищення в ближній морській зоні підводних човнів як самостійно, так і в складі тактичних груп протичовнових кораблів та у взаємодії із протичовновою авіацією ВМС.

Технічні характеристики:

Водотоннажність: 465 тонн
Довжина: 54,2 метри
Ширина: 9,2 метрів
Осадка: 2,7 метрів
Автономність: 15 діб
Екіпаж: 36 осіб
Максимальна швидкість: не менше 27 вузлів
Дальність плавання: 2000 миль
Озброєння:
• 76-мм артилерійську установку
• 30-мм артилерійську установку
• два кулемети калібром 12,7 мм
• ЗРК ближньої дії
• чотири торпедні апарати
• глибинні бомби
• РБУ
Спеціальне обладнання: РЛС виявлення надводних та підводних цілей, багатофункціональна РЛС управління вогнем, система бойового управління, система РТО, дві гідроакустичні системи, тощо.

Для ВМС В’єтнаму ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» вже проектував патрульні катери проекту 58260, що отримали місцеву назву TT-400TP (TT абревіатура в’єт. Tuần Tra — патрульний, 400 означає водотоннажність понад 400 тонн, TP абревіатура в’єт. Tàu Pháo — артилерійський катер) й будуються на верфях Z-173 компанії Hong Ha

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...