Україна рветься в космос: КБ "Південне" веде роботи по створенню української ракети-носія "Циклон-4М" (фото)

РН Циклон-4М поєднуватиме технології ядерних ракет серії Р-36 та космічних ракет серії РН «Зеніт».

Українська ракета-носій Циклон-4М. Фото: Ukraine Now.

КБ Південне веде роботи по створенню української ракети-носія середнього класу Циклон-4М. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukraine Now.

Ракета-носій Циклон-4М - це двоступенева ракета-носій середнього класу для виведення космічних апаратів на низькі навколоземні орбіти. РН Циклон-4М поєднуватиме технології ядерних ракет серії Р-36 та космічних ракет серії РН «Зеніт». Прототипом ракети є бойова міжконтинентальна балістична ракета Р-36орб.

Всі космічні ракети серії РН Циклон (РН Циклон-2, РН Циклон-3, РН Циклон-4, РН Циклон-4М) це радянська ядерна ракета серії Р-36. В космічній ракеті РН Циклон-4М (на відміну від всіх інших ракет серії Р-36,та їх наступні модифікації куди відноситься і РН Циклон) ДП КБ «Південне» вперше застосувало екологічно чистий перший ступінь від мирної ракети РН Зеніт — в якій паливо гас, а окислювач - рідкий кисень.

Сьогодні в КБ виконуються наступні роботи:

  • Триває наземне експериментальне відпрацювання окремих вузлів та систем ракети-носія
  • Ракетний двигун РД-861К знаходиться на етапі завершальних випробувань
  • Розроблена конструкторська документація на рушійний блок РД-870.
  • Зв’язка з 4-х двигунів РД-870 становитиме основу рушійної установки першого ступеня ракети носія Циклон-4М.

В цьому році розпочнеться будівництво космодрому для Циклону-4М. Космодром побудують у Канаді в провінції Нова Шотландія.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...