Україна рветься в космос: КБ "Південне" веде роботи по створенню української ракети-носія "Циклон-4М" (фото)

РН Циклон-4М поєднуватиме технології ядерних ракет серії Р-36 та космічних ракет серії РН «Зеніт».

Українська ракета-носій Циклон-4М. Фото: Ukraine Now.

КБ Південне веде роботи по створенню української ракети-носія середнього класу Циклон-4М. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukraine Now.

Ракета-носій Циклон-4М - це двоступенева ракета-носій середнього класу для виведення космічних апаратів на низькі навколоземні орбіти. РН Циклон-4М поєднуватиме технології ядерних ракет серії Р-36 та космічних ракет серії РН «Зеніт». Прототипом ракети є бойова міжконтинентальна балістична ракета Р-36орб.

Всі космічні ракети серії РН Циклон (РН Циклон-2, РН Циклон-3, РН Циклон-4, РН Циклон-4М) це радянська ядерна ракета серії Р-36. В космічній ракеті РН Циклон-4М (на відміну від всіх інших ракет серії Р-36,та їх наступні модифікації куди відноситься і РН Циклон) ДП КБ «Південне» вперше застосувало екологічно чистий перший ступінь від мирної ракети РН Зеніт — в якій паливо гас, а окислювач - рідкий кисень.

Сьогодні в КБ виконуються наступні роботи:

  • Триває наземне експериментальне відпрацювання окремих вузлів та систем ракети-носія
  • Ракетний двигун РД-861К знаходиться на етапі завершальних випробувань
  • Розроблена конструкторська документація на рушійний блок РД-870.
  • Зв’язка з 4-х двигунів РД-870 становитиме основу рушійної установки першого ступеня ракети носія Циклон-4М.

В цьому році розпочнеться будівництво космодрому для Циклону-4М. Космодром побудують у Канаді в провінції Нова Шотландія.

Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...

У перемогу України вірять, це видно по ринку землі: Як змінилася ситуація з вартістю і хто може купувати землю

вівторок, 19 березень 2024, 8:30

В Україні дорожчає земля. Навіть повномасштабна війна не змогла зупинити попит на ділянки сільськогосподарського призначення, передають Патріоти України. З 1 січня 2024-го правила продажу землі змінили. Ліміт на покупця збільшили зі 100 га до 10 тис. г...