Україна стане частиною транспортного коридору через Європу

Зміцнення співпраці між країнами, через які пройде коридор, дозволить залучити європейські кошти на його створення.

Транспортний коридор Via Carpatia. Ілюстрація: Еспресо ТБ.

Україна приєдналася до створення транспортного коридору від Балтики до Егейського моря. Про це повідомляє Еспресо.TV, передають Патріоти України.

Відповідну декларацію щодо будівництва міжнародного транспортного коридору з півночі до півдня Європи з відгалуженнями у напрямках України та Білорусі під назвою Via Carpatia було підписано у Варшаві. "Важливим елементом сьогоднішньої декларації є приєднання України і Туреччини до співпраці в рамках Via Carpatia і розширення ініціативи за рахунок країн, які не входять до ЄС. Це дозволить зміцнити співпрацю в рамках Східного партнерства і економічний обмін з країнами Близького сходу", - йдеться в заяві з цього приводу міністерства інфраструктури і будівництва Польщі.

У варшавській зустрічі з питань реалізації проекту транспортного коридору, крім польської сторони, взяли участь представники профільних міністерств з України, Румунії, Болгарії, Угорщини, Чехії, Туреччини і Словаччини. Від України декларацію у справі Via Carpatia підписала заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Оксана Рейтер.

"Це важливий комунікаційний шлях, який відкидає правило, яке діяло до цього часу щодо реалізації комунікаційних шляхів лише на вісі схід-захід", - заявив польський міністр. За його словами, кошти на будівництво коридору "не перевищують середніх європейських коштів реалізації дорожніх інвестицій". Зміцнення співпраці між країнами, через які пройде коридор, дозволить залучити європейські кошти на його створення, зокрема в рамках інструменту CEF (Connecting Europe Facility).

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...