"Україна зробила перші кроки для відновлення економічного діалогу з Іраном", - Степан Кубів

Проведено П'яте засідання Міжурядової Українсько-Іранської спільної комісії з економічного та торговельного співробітництва за результатами якого підписано Меморандум про взаєморозуміння.

Степан Кубів. Фото: korrespondent.net.

"В умовах поступового зняття санкцій, Іранський ринок є вкрай важливим стратегічним регіоном для України з точки зору інтенсифікацій торговельно-економічних відносин", - написав перший віце-прем'єр-міністр України-міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Україною вже зроблені перші кроки щодо відновлення економічного діалогу з Іраном, зокрема проведено П'яте засідання Міжурядової Українсько-Іранської спільної комісії з економічного та торговельного співробітництва за результатами якого підписано Меморандум про взаєморозуміння, який визначає перспективні напрями двосторонньої співпраці.

Зокрема у сферах: промисловості (вуглевидобувна, геології та розвідки корисних копалин, гідроенергетики, металургійна, авіаційна, вагонобудівна галузі); модернізації нафтогазового сектору Ірану та іранських залізниць; поставок продукції металургійної галузі, авіаційної та автомобільної техніки, організації спільних ірано-українських підприємств з виробничої кооперації та після продажного обслуговування українських товарів на території Ірану; сільського господарства; транспортних перевезень; науково-технічної сфери.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...