Українські електрокари штурмують світовий ринок з "чорного входу": "Богдан" заполонить Європу новітніми сміттєвозами

Терміново прийнятий Верховною Радою закон про пільги для виробників електромобілів та комплектуючих переслідував, схоже, втілення вже намічених проектів впливового виробника.

"Богдан" буде виготовляти електросміттєвози для Данії. Ілюстрація: прес-служба корпорації.

Датська компанія BankeElectromotive і луцький Автоскладальний завод №1 автокомпанії "Богдан Моторс" уклали договори на розробку моделі конструкції і виготовлення вантажівок для збору сміття муніципалітетами міст по всьому Європейському Союзу. Про це повідомили в прес-службі української корпорації, передають Патріоти України.

"Богдан" розраховує виготовити для датчан в 2018 році не менше 15 електричних вантажівок. В цілому потреба BankeElectromotive становить близько 200 автомобілів на рік. У компанії заявляють, що перший автомобіль буде виготовлений влітку цього року. «Якщо він успішно пройде дослідну експлуатацію, серійне виробництво вантажних авто для Західної Європи почнеться в поточному році», - йдеться в прес-релізі.

За словами директора автоскладального заводу Дмитра Писаного, підписання цього договору із західноєвропейською компанією - це підтвердження високої кваліфікації працівників конструкторського бюро "Богдан Моторс". «Упевнені, що поєднання досвіду двох компаній сприятиме загальному успіху на європейському ринку», - додав він.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...