Українці будуть зобов'язані пройти енергоаудит вартістю до 13 тисяч гривень

До кінця 2016-го депутати повинні прийняти закон "Про енергетичну ефективність будівель"

Ілюстрація: Олег Стельмах.LiveJournal

Власників усіх будівель зобов’яжуть пройти енергоаудит, тобто розібратися, через що будинки втрачають тепло. Як відзначають експерти, якісно виконаний енергоаудит в багатоповерхівці може обійтися в 9,5 – 13 тисяч гривень. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням наСегодня“.

До кінця 2016-го депутати повинні прийняти закон “Про енергетичну ефективність будівель”, в якому буде норма про обов’язковий енергетичний аудит, проводити який будуть експерти. Окрім того, для окремих будівель доведеться оформити сертифікат енергетичної ефективності, а за порушення закону доведеться заплатити штраф – від 3400 до 5100 гривень.

Енергетичний аудит пройдуть усі об’єкти будівництва та вже зведені будівлі за рахунок власників. Вартість дослідження залежить від площі будинку та від того, яке обладнання використовує аудитор.

Орієнтовна вартість енергоаудиту для багатоповерхівок: до 100 квартир – 9.5 тис. гривень, до 300 квартир – 12 тис. гривень, до 350 квартир – 13 тис. гривень.

Окрім енергоаудиту, окремим будівлям доведеться оформити сертифікат енергоефективності: новобудовам, будівлям, які здаються в оренду як мінімум на рік. Сертифікат вважається дійсним 10 років за умови, якщо за цей час будівля не буде утеплятися. Тим, хто сертифікат не отримає, доведеться заплатити штраф від 3400 до 5100 гривень. “Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, і вводиться в дію з 1 січня 2017 року», – йдеться в законопроекті.

Що робити, якщо гроші залишились в банкоматі - банк надав пояснення

середа, 1 травень 2024, 6:44

Monobank став об'єктом критики через заяви своїх клієнтів, які стверджують, що після виконання операції зняття грошей у банкоматі, купюри залишаються всередині, а чекати на повернення коштів потрібно 60 діб. Банк пояснив, що такий термін визначається п...

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...