Українцям на замітку: Як швидко і просто зменшити платіжки за світло

Якщо не вдається зекономити, можна використати інші - сучасні методи.

Ілюстрація: izvestia.kiev.ua

Журналісти назвали найпростіші й ефективні способи заощадити на електроенергії. Відповідні поради опублікував сайт "Сегодня", повідомляють Патріоти України.

Так, за словами експертів, найпростіший спосіб економії - це установка двозонного лічильника.

"Сенс у тому, що ночами, самі того не помічаючи, ми витрачаємо близько 30% всієї електроенергії. Але ж із 23 вечора до 7 ранку електрика коштує в два рази дешевше, просто потрібен прилад, який зможе відокремити "дорогу" електрику від "дешевої", - йдеться в публікації.

При цьому журналісти наголошують, що не менш важливим ще є "енергоефективне мислення". Суть його полягає в тому, щоб правильно влаштувати свій день. Так, частину побутових справ можна перенести на ніч (прання, нагрів води в бойлері, мультиварка, хлібопічка, електросушарка).

Також можна використовувати спеціальні розетки, які програмуються на включення в певний час, вони бувають як механічні, так і електронні.

"Другий спосіб - змінити освітлення в квартирі або будинку. Залежно від кількості кімнат і світильників, економія може скласти від 50 до 200 кВт-год на місяць (від 1000 до 5000 на рік), адже 9-ватні LED-лампи споживають до 8 разів менше енергії звичайних 70-ватних ламп розжарювання. При цьому вони більш безпечні для зору, майже не гріються, служать значно довше (до 15 років) і не вимагають спеціальної утилізації", - пише видання.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...