Українцям підготували новий "сюрприз": Кому спустошать кишені

Сплатити податок необхідно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення.

Ілюстрація: uainfo.org

Українці до 1 липня отримають повідомлення - рішення Державної фіскальної служби (ДФС) про нараховану суму податку на нерухомість, який необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання повідомлення, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ДФС.

За інформацією ДФС, ставки і пільги з цього податку визначаються місцевими радами, проте законодавство визначає мінімальні пільгові площі неоподатковуваного майна: 60 квадратних метрів для квартир, незалежно від їх кількості, 120 квадратних метрів для житлових будинків, 180 квадратних метрів - для різних типів нерухомості (будинок і квартира).

Місцеві ради можуть встановлювати додаткові пільги, проте пільгова площа квартир не може бути більшою за 300 квадратних метрів, будинків - 600 квадратних метрів. Також не поширюються пільги на об'єкти, які використовуються власниками для отримання прибутку: для здачі в оренду, ведення підприємницької діяльності.

У ДФС нагадали, що у 2017 році через підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень вдвічі знижено максимальну ставку податку - з 3% до 1,5%. Також повідомляється, що станом на 1 червня поточного року до місцевих бюджетів від фізичних осіб надійшло понад 132 млн грн податку на нерухомість.

У минулому році на цю дату показник був у 4 рази нижчим - близько 30 млн грн. Як повідомляв УНІАН, податок на нерухомість було введено на початку 2015 року з набранням чинності нового Податкового кодексу. Ним оподатковуються квартири площею понад 60 квадратних метрів і будинки площею понад 120 квадратів.

Оподаткуванню також підлягає загальна площа об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частин (гаражі, господарські будівлі, майстерні, офісні приміщення тощо).

У 2017 році до місцевих бюджетів від юридичних і фізичних осіб надійшло понад 2,4 млрд грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У 2018 році платники податку сплачують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за звітний 2017 рік.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...