Україну чекає новий валютний удар, - експерти

Експерти переконані - курс валют, закладений в бюджет, занадто позитивний.

Ілюстрація: ЖЖ

У проекті бюджету на 2016-й рік вказано, що всі розрахунки провели з урахуванням, що курс долара в Україні в 2016-му році буде перебувати на рівні 24,1-24,4 грн / долар, однак експерти називають прогноз «занадто позитивним», повідомляють Патріоти України.

Враховуючи, що курс долара вже зараз наближається до 24 гривень, закладені до бюджету показники виконати буде практично неможливо, вважає екс-міністр економіки Віктор Суслов. За прогнозами експерта, наступного року українці будуть купувати долар по 30 грн. А якщо співпраця з МВФ буде зірвана - по 40.

"Цілком очевидно, що заплановані показники курсу не будуть досягнуті. Курс в 24 гривні за долар вже досягнутий. Україна перебуває у стані дефолту, якщо програма співпраці з МВФ буде зірвана, курс може досягти і 40 гривень. При нормальних умовах курс опуститься не менше ніж до 30 гривень , - упевнений економіст.

Директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин вважає, можливий курс долара в наступному році - 29 грн / долар. "На рахунок курсу, тут потрібна публічна оцінка Нацбанку - як він бачить прогноз, і які інструменти буде для цього використовувати. Але думаю, що до кінця 2016-го року можна чекати курс 28-29 грн за долар», - відзначає експерт.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...