Україну хочуть з’єднати десятьма автобанами: Стали відомі подробиці

Будівництво першої дороги розпочнуть уже в 2019 році. ​

Ілюстрація: ua.igotoworld.com

До 2030 року Мінінфраструктури може побудувати в Україні десять автобанів на умовах концесії. Про це заявив глава Мінінфраструктури Володимир Омелян на портовому форумі Ukrainian Ports Forum в Одесі, повідомляють Патріоти України.

"Наше бачення – 10 автобанів, які з’єднають всю Україну. Вони мають бути збудовані за концесійним принципом платних доріг. Сподіваюся, будівництво першої дороги почнеться вже наступного року. Перший напрямок – це славно відомий напрямок Львів – Краковець, а далі Київ – Біла Церква", – сказав він.

За словами Омеляна, планується також будівництво низки інших автобанів. Йдеться про Go Highway (Гданськ – Одеса), будівництво якого почалося за часів уряду Гройсмана, а також автобан Via Carpathia (продовження Одеса – Рені до Греції). Крім того, передбачено розвиток внутрішніх напрямків Львів – Київ – Харків – Донецьк, а також Київ – Керч, Полтава – Дніпро.

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...