Уряд РФ все ще чекає від України запрошення до переговорів щодо "боргу Януковича"

У російському Мінфіні заявили, що підготовка позову з обов'язку йде за планом.

Сергій Сторчак. Фото: news.zborg.ru.

Росія як і раніше чекає, коли Україна зробить перший крок щодо досудового вирішення спору по боргу перед РФ на 3 млрд доларів, але поки ніяких офіційних пропозицій не було. Про це заявив заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак, передають Патріоти України з посиланням на Прайм.

"І за старими правилами кредитування МВФ, і за новими - а за новими правилами тим більше, перший хід роблять вони (Україна як дебітор). У будь-якому вигляді: через посередників, безпосередньо, як завгодно - але це повинен бути перший хід з їхнього боку. Поки його немає", - сказав Сторчак.

"Я трошки не розумію логіку заяв колег, які говорять, що Росія нічого не пропонує, офіційно їм нічого не направляє. Контрактні зобов'язання - святая святих ринкової економіки - не ми порушили. Раз вони порушили контрактні зобов'язання, то перший крок, це як у шахах, роблять білі", - сказав заступник міністра фінансів РФ.

Сторчак повідомив, що підготовка позову з обов'язку йде за планом. "Є план, він виконується, він непублічний", - сказав він. "Сподіваюся, що здоровий глузд переможе і незважаючи на те, що ми в процесі судових розглядів або передсудових, тим не менш, завжди готові сісти за стіл переговорів і рушити, щоб спробувати домовитися", - заявив Сторчак.

Готуватися до гіршого? У Раді заявили, що відключень світла в Україні не уникнути

субота, 27 квітень 2024, 11:49

Росія ракетними ударами по український енергосистемі вивела з ладу 6000 МВт, а це означає, що в Україні доведеться повертатись до графіків обмеження електропостачання. Про це в етері "Еспресо" заявив народний депутат України Олексій Кучеренко, передают...

Прогноз щодо цін в Україні покращився, але є п'ять серйозних ризиків: У НБУ дали пояснення

субота, 27 квітень 2024, 8:49

Національний банк України (НБУ) покращив прогноз інфляції на 2024 рік з 8,6% до 8,2%. При цьому в країні зберігаються п'ять ризиків, які можуть призвести до прискорення зростання цін. І головний із них - події, безпосередньо пов'язані з повномасштабною...