Уже навесні: Стало відомо, на скільки може здорожчати газ в Україні

За підвищенням ціни на газ послідує підняття тарифів на опалення та гарячу воду.

Ілюстрація: storage5.censor.net.ua

Кабінет міністрів України планує змінити методику визначення вартоісті газу для населення з квітня 2018. Це призведе до подорожчання газу на більш ніж 8%. Відповідний проект постанови підготований Міністерством енергетики та вугільної промисловості, пише видання "Українські новини", повідомляють Патріоти України.

Згідно з проектом, з 1 квітня пропонується повністю відійти від принципу визначення ціни газу для населення і перегляду її кожні 6 місяців у залежності від ціни імпортного паритету.

Спеціальні зобов'язання на суб'єкти ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу покладатимуться на період 2018-2021 років.

Ціна газу визначатиметься на рік - з 1 квітня 2018 по 1 квітня 2019 року і так далі. Вона формуватимуться як середньоарифметична ціна імпортного газу на німецькому газовому хабі (NCG) без урахування вартості транзиту до кордону України (Hub). За 6 місяців попереднього року- із 1 квітня по 30 вересня і переводиться у гривню за курсом, чинним на період закупівлі.

Видання уточнило, що за такою методикою з 1 квітня 2018 року вартість газу для населення може зрости на 8,3% тобто, з 4942 гривень за тисячу кубометрів до 5352 гривень. І така ціна діятиме до 1 квітня 2019 року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...