Уже востаннє: У перший день весни в Україні подорожчала електроенергія

Це вже п'ятий і останній етап подорожчання електрики.

Ілюстрація: mistovechirne.in.uaВ Україні з 1 березня зростуть тарифи на електроенергію з 1,29 грн до 1,68 грн, таким чином доведеться платити більше на 26%, повідомляють Патріоти України з посиланням на ipress.ua.

Це вже п'ятий і останній етап подорожчання електрики. Для мешканців міст і сіл, включаючи тих, хто має електричні плити, тарифи будуть виглядати наступним чином: до 100 кВт/год на місяць - 90 коп., понад 100 кВт/год на місяць - 1,68 грн.

Окремі тарифи будуть діяти для тих, хто опалює будинки електрикою. Ця категорія споживачів платитиме по 90 коп. за кВт до 3000 кВт/год на місяць, понад 3000 кВт/год - 1,68 грн за кВт.

Також в квітні можна чекати перерахунку ціни на природний газ для населення, що може привести до чергового підвищення тарифів. 23 лютого Кабінет міністрів затвердив порядок перегляду роздрібних цін на газ для населення і підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), згідно з яким перший перегляд цін може бути проведено з 1 квітня.

Крім цього, очікується підвищення тарифів на послуги "Укрпошти" майже в півтора рази, однак не з 1 березня, а пізніше. Рішення ще має пройти реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) схвалила збільшення тарифів на пересилання поштових карток, листів, бандеролей – на 59,6%, посилок по Україні - на 22%.

Нагадаємо, що Нацкомісія зазначала, що вартість електроенергії для населення на 57,7% нижче економічно обґрунтованого рівня, який станом на січень 2017 року становить 2,31 гривні за 1 кВт-год.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...